040 431 930     jaka.bistro@gmail.com

ČEBELJI RAJ NOČ

Čebelarstvo Boštjan in Anton Noč je čebelarstvo z bogato tradicijo več rodov. Nahajamo se v občini Žirovnica nedaleč stran od rojstnega kraja Antona Janše. Trenutno preurejamo prostore nekdanjega Bistroja NOČ v večnamenski prostor s čebelarsko tematiko. Prvo smo ga preimenovali v Čebelnjak NOČ, pa smo se premislili … kajti to bo več kot čebelnjak… idej je mnogo, sedaj nam je najbližje Čebelji raj NOČ …

Prostora bo za sprejem okoli 50 oseb. V Čebeljem raju bodo degustacije čebeljih pridelkov in izdelkov iz čebeljih pridelkov, interaktivne vsebine o čebelah, pripravljamo novost v Sloveniji, in sicer res poseben interaktivni prostor, ki bo namenjen otrokom, mladostnikom in tudi starejšim. Razvijamo poseben medeni napitek kot »eliksir« zdravja Noč, … poleg tega bodo v Čebeljem raju potekale delavnice za otroke, možnost bo najema čebelnjaka z animatorko za rojstno dnevna praznovanja otrok, izvajali bomo strokovna predavanja o čebelah, čebelarstvu, čebeljih pridelkih, … Verjamem pa da bo že sam vstop v Čebelji raj NOČ dal svojevrsten občutek – občutek vstopa v Čebelji raj… spomladi bodo na ogled tudi žive čebele v steklu (posebnost bo steklena »kupola« viseča s stropa z živimi čebelami), razmišljamo o vzpostavitvi pravega apiterapevtskega čebelnjaka takoj poleg Čebeljega raja. Del bo »zaživel« že februarja, večinski del pa se predvideva , da bo dokončan v začetku aprila.

Od februarja dalje bomo že sprejemali skupine in v kolikor Vas naša ponudba zanima Vam bomo z veseljem pripravili ponudbo za ogled našega Čebeljega raja.

Na voljo smo vam na tel 041 860 625 ali na email  bostjan.noc@telemach.net.

 

Več o našem čebelarstvu – https://www.cebelarstvo-noc.si/

 

Lep pozdrav

 

Boštjan Noč