Čebelji pridelki so popolnoma naravna živila, saj so neposreden dar narave oz. čebel.
Te žuželke z opraševanjem pripomorejo k ohranjanju biološkega ravnovesja v naravi, omogočajo
obstoj različnih živalskih in rastlinskih vrst ter seveda človeka, poleg tega pa nam dajejo tudi
čebelje pridelke, ki so primerna hrana za vse hitrejši način sodobnega življenja.
Priporočamo uživanje čebeljih pridelkov, ki so pridelani v čim bolj neokrnjeni naravi in ob
čebelarjenju, ki je prijazen do narave. Zavedati se moramo, da moramo biti sami sposobni
pridelati hrano za svoje potrebe in se ne zanašati na zabojnike, ki jih dovažajo iz oddaljenih
koncev sveta. Večine čebeljih pridelkov ne smemo segrevati na več kot 40 °C, uživamo jih
čim bolj sveže. Pri uživanju poskrbimo, da jih dalj časa zadržimo v ustih, kjer se ob pomoči
sline začne prebava.

Prikaz vseh 15 rezultatov